Vækkeuret er sat til kl 05.30 i dag. Vi har bestilt ridetur rundt om øen med start kl 6, så vi kan ride i solopgangen. Det skulle være en smuk oplevelse på hesteryg på stranden mens solen står op bag Lomboks bjerge.
Vi står selvfølgelig klar præcis kl 6, for vi er jo præcise danskere og selvom de har en lidt anden tidsregning herude, så kommer vi stadigvæk til tiden. Fem heste og fem unge mænd kommer i fuld galop kl 6.25 og så deles hestene ud på bedste vis. Børnene får de roligste heste og så er der to ungheste tilbage, som ikke er helt tilredet, men de siger, at det er søde heste og vi skal bare fortælle dem, at det er os der bestemmer og ride med meget stram tøjle. Det her kan da kun blive spændende. Vi har ikke redet ret langt før begge heste har sparket bagud, bukket og vist deres iltre temperament. Så Stefan og jeg har så stramme tøjler at vores hænder og arme bliver godt trænet. Min hest bliver mere og mere vild og går tilsidst mest sidelæns med små hurtige skridt, som om den mest af alt bare har lyst til at galopere derudaf. Og kommer Stefans hest for tæt på, så bider den ud efter mig. Men vi når alle hele omkring øen, får set en smuk solopgang over Lomboks bjerge og redet i vandkanten og på stranden. Børnenes heste er heldigvis mere rolige og vi har alle en super morgentur med hver vores udfordringer.
Formiddagen tilbringer vi på stranden hvor Stefan og børnene bygger sandslot pyntet med flotte koraller. Jeg holder mig på mit håndklæde, så jeg ikke udfordrer min sandfobi. Jeg er pænt træt af sand, som bare klistrer sig fast overalt, så når det kommer til leg på stranden, så er det ikke min spidskompetence. Men jeg er god til at ligge ved siden af på mit håndklæde og koncentrere mig om ikke at få for meget hud ned i sandet.
Til aften går vi en aftentur til den anden side af øen. Vi spørger en af de lokale hestevogne, hvad han skal have for at køre os derover, men prisen er alt for høj og svarer slet ikke til det hotellet har sagt, at vi max skal betale. Så vi tager turen på gåben. Solnedgangen er smuk og vi går langs med stranden tilbage og samler skaller og koraller til den, i forvejen, ret store samling. Vi bestiller snorkeltur til i morgen ved Blue Ocean. Vi siger til dem,at de skal sørge for svømmeveste til børnene i en str som passer dem samt svømmefødder, som ikke er i stykker. Det lover han og siger, at han vil gøre alt for børnene. Så nu er vi spændte på, hvordan det ser ud i morgen, når vi skal afsted.