Vi tager på tur sammen med Lisbeth og børnene. Vi bliver sat af ved Ubud Monkeyforest, som vi har læst skulle være et must see i Ubud. Det beskrives som et eventyrligt flot sted med regnskov og masser af aber. Aberne modtager os ved indgangen og er meget nærgående. Så vi kan ikke have hverken spiseligt eller vand med ind. Ubud Monkeyforest er en fin lille attraktion, som er lidt for turistet. Men børnene syntes det er sjovt med en masse aber, men er også helt ok med, at vi går videre efter en times tid. Stedet er mindre interessant, hvis man, som os, har været i mere autentisk regnskov med aber, hvor det ikke er lavet som en turistmagnet.
Vi spiser frokost på Clear Cafe, som er en organic og Raw food cafe med så meget sundhed, at vi ikke behøver at spise grønt resten af ferien. Maden er rigtig god og der er en meget “low Key yoga stemning”, hvor folk skal gå i bare tæer og sidde ved små lave borde på puder på gulvet. På gulvet ligger orange blomster, som flere steder skriver tekst om indre ro og glæde.
Efter frokosten vil vi se et tempel, som ligger et lille stykke fra restauranten. Vejen ned af skrænten til templet er en udfordring pga. stejl sti og en meget faldefærdig bor, som vi skal passere. Det er tæt på, at vi ikke får Lisbeth med, men Stefan er helten i dag, som får Lisbeth hjulpet over broen, så hun igen kan flytte sine fødder selv. Templet kan vi desværre ikke komme ind og se, da vi skal have dækket ben og skuldre og det har vi ikke taget noget med til. Så vi må gå tilbage til hovedvejen og vente på vores hotel taxi. Resten af dagen er vi ved poolen sammen allesammen og vi spiser aftensmad hos Lisbeth og Jonas. Børnene hygger sig max og det giver også tid til voksensnak og hygge. Lisbeth og jeg låner en cykel hver og cykler en tur gennem den lille landsby, hvor hotellet ligger. Det er meget lokalt og der bliver taget en del kontakt til os fra både børn og voksne. Vi skal både koncentrere os om venstrekørsel, samt al den kontakt, som vi får under cykelturen. Selvom det er et stykke udenfor Ubud er området ikke for stort til at have en masse små bikse, med chips og småkager.