Vi vågner op til skyfri himmel og lyden af havets brusen lige uden for vores dør. Magnus og Stefan går en morgentur rundt på øen, Anna og Agnes leger mens jeg nyder en stille morgen på terrassen inden morgenmaden. I dag vil vi bare være på stranden, gå nogle småture og hygge os. Men den plan holder ikke så længe. Vi bliver spurgt om vi vil på snorkeltur og vi tager en hurtig beslutning og ændrer dagens planer. Vi giver 350 kr for tre timer i privat båd. Inden vi sejler ud, vil vi lige være sikre på at de har udstyr til børnene samt svømmeveste til dem. De siger “yes yes We have, don’t worry. We take care of your kids. Det lyder jo ganske godt, men nu ved vi også at vi er i Indonesien, så vi er ikke helt sikre på, at de virkelig har så meget styr på det. Og rigtig nok er det ikke helt som vi har forestillet os. Svømmevestene er voksenstr men kaptajnen siger, at det ikke er noget problem, for vi vender dem bare omvendt og strammer dem ind. Hmmm, vist ikke helt det vi forstår ved at have styr på det, men pyt, vi tar ja hatten på og får det bedste ud af det. Stefans svømmefødder er han også nødt til at få bundet sammen med snor, for spænderne virker ikke. Men ellers er der styr på tingene. Vi sejler hele vejen rundt om Gili Meno og bliver sat af på forskellige rev, hvor der er masser af fisk i alle mulige farver. Vi får også fornøjelsen af at svømme med kæmpe havskildpadder. Børnene er meget begejstrede og dykker det bedste de kan. Agnes må opgive at svømme med vesten str voksen og sidder lidt på båden. Men så tilbyder kaptajnen at svømme med hende og seje Agnes siger ja til det. Så vi får alle max ud af oplevelsen.
Frokosten er i dag toastbrød med nutella på terrassen. Og med den udsigt smager nutellamaden mindst ligeså godt som en fin menu på restaurant.
Eftermiddagen går med vandretur rundt på øen. Lidt tilbagetrukket fra stranden er det meget lokalt med høns, geder, køer og sivhytter. På modsatte side af vores hotel passerer vi et par forladte luksus hoteller. Det er synd for naturen og skæmmer lidt denne side af øen. Her er stranden også meget fyldt med koreller og stranden er knap så lækker som vores. I drikker shakes i lille strandhytte mens børnene leger og samler skaller. Vi taler om, hvor fantastisk det er at rejse sammen og at vi har de mest fantastiske børn, som skaber de fedeste lege med sand, vand og koraller. Det er sundt for børnene og ikke mindst for hele vores lille familie at være sammen på denne måde.